Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Lisans Bitirme Tezi

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programları ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programı ,hacettepe turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm otel işletmeciliği yüksek lisans ,istanbul üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,hacettepe üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,marmara üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,ege üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,anadolu üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksekokulu yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programları ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programı ,hacettepe turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm otel işletmeciliği yüksek lisans,özel ders,bitirme tezi

ZORUNLU DERSLER

BİRİNCİ YIL

Birinci Yarıyıl

MAN 103 İşletmeciliğe Giriş I (3-0)3

İşletme ve özel teşebbüs sisteminin temelleri; işletmelerde mülkiyet biçimleri; temel işletme işlevleri: pazarlama, muhasebe, finans, üretim, yönetim ve örgütlenme; işletme ve çevre.

ECO 101 İktisada Giriş I (3-0)3

Ekonomi ve Mikro Ekonominin anlam ve önemi, Ekonomide matematik ve grafik kullanımı, Arz&Talep, Esneklik, Fayda ve Tüketici Tercihleri, Üretim Organizasyonu, Üretim ve Maliyetler, Tam Rekabet Piyasası, Tekel Piyasası, Tekelci Rekabet Piyasası, Oligopol Piyasası, Kaynak Piyasaları, Dışsallıklar ve Kamu Tercihi gibi konular ele alınır.

MAT 107 İşletme ve İktisat için Matematik I (3-0)3

Sayı kümeleri, mutlak değer, eşitsizlikler, fonksiyon kavramı; basit fonksiyonlar, limit, süreklilik, türev, artan-azalan fonksiyonlar, ikinci türev testi, L’Hospital kuralı, grafik çizimi, maksimum-minimum problemleri, logaritmik ve üstel fonksiyonlar, ekonomiye uygulamalar; integral, integral alma yöntemleri, uygulamalar.

MAT 121 Bilgisayar Programlama I (2-2)3

Bilgisayar okur-yazarlığı; bilgisayar mimarisi; yazılım kavramı ve türleri; programlama dilleri; işletim sistemleri, bilgisayar ağları ve iletişimi; DOS,Windows,Word for Windows programlarında uygulamalı eğitim.

SOC 101 Sosyolojiye Giriş (3-0)3

Filozofların ifade ettiği sosyal düşünceler, sosyolojik araştırma ve sosyal kurumlar hakkında bilgi, sosyal teori kavramları; toplum; otorite; statü; yabancılaşma; ekonomi ve toplum gibi konular ele alınır.

TUR 101 Türkçe I (2-0)2

Duygu ve düşüncelerin maksada uygun bir şekilde ve uyumlu bir anlatımla verilmesini sağlayan retorik, yazım kuralları, noktalama işaretleri ve kompozisyonla ilgili bilgilerin teorik ve uygulamalı olarak verilmesi.,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programları ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programı ,hacettepe turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm otel işletmeciliği yüksek lisans ,istanbul üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,hacettepe üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,marmara üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,ege üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,anadolu üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksekokulu yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programları ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programı ,hacettepe turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm otel işletmeciliği yüksek lisans,özel ders,bitirme tezi

FLE 101 Birinci Yıl İngilizcesi I (4-0)4

Bu dersin amacı, başlangıç seviyesinde İngilizce bilgisi, yazma ve okuma becerileri kazandırmaktır. Ayrıca dilin temeli; tanışma konusuna giriş, konuşmaya başlama, fiillerin tanıtımı, yer ve kişi tanıtımı, yetenekler, tercihler, sıklık zarfları, soru sorma ve yanıtlama, geçmiş zaman, düzenli ve düzensiz fillerin çekimi, zaman zarflarının kullanımı ve seyahat planları yapma konuları üzerinde durulmaktadır.

İkinci Yarıyıl

MAN 106 İşletmeciliğe Giriş II (3-0)3

Yönetime modern ve klasik yaklaşımlar; temel kavram ve prensipler; planlama, organizasyon, kadrolama, yönlendirme, kontrol işlevleri, liderlik, motivasyon, iletişim ve temsil etme.

ECO 102 İktisada Giriş II (3-0)3

Ekonomi ve Makro Ekonominin anlam ve önemi, Makro Ekonomi nedir?, Milli Gelir Hesaplamaları, Toplam talep & Toplam Arz, İstihdam ve İşsizlik, Sermaye, Yatırım ve Tasarruflar, Harcama Çarpanları, Maliye politikaları, Para ve Para Politikaları, Enflasyon, Uluslararası Ticaret, Döviz Kuru rejimleri ve Dış Ticaretin Finansmanı gibi konular ele alınır.

MAT 108 İşletme ve İktisat için Matematik II (3-0)3

Matrisler, doğrusal denklem sistemleri, determinantlar, ekonomiye uygulamalar, Leontiev yöntemi, doğrusal eşitsizlikler, doğrusal programlama, simpleks yöntemi, minimizasyon ve maksimizasyon problemleri, ekonomiye uygulamalar, çok değişkenli fonksiyonlar, kısmi türevler, maksimum-minimum problemleri, Lagrange çarpanları yöntemi, en küçük kareler.

MAT 122 Bilgisayar Programlama II (2-2)3

,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programları ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programı ,hacettepe turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm otel işletmeciliği yüksek lisans ,istanbul üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,hacettepe üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,marmara üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,ege üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,anadolu üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksekokulu yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programları ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programı ,hacettepe turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm otel işletmeciliği yüksek lisans,özel ders,bitirme tezi

Bilgisayar kullanımları; elektronik tablolama, veri tabanı ve sunum programları; iş yaşamında gerek duyulan yeni programlar.

SOC 102 Sosyal Psikolojiye Giriş (3-0)3

Bu dersin amacı öğrencileri toplumun bir bireyin “benliğini” bulması ve idrak etmesi üzerindeki etkisini ve yine toplumun bireysel karalar ile ilgili duyarlılık kazanmasındaki rolüne yöneltmektir. İşlenecek olan ana konular cinsiyet rolleri, sosyal algılama, tavırlar, uyum ve çatışma, stres ve gurupsal davranışlardır.

TUR 102 Türkçe II (2-0)2

Duygu ve düşüncelerin maksada uygun bir şekilde ve uyumlu bir anlatımla verilmesini sağlayan retorik, yazım kuralları, noktalama işaretleri ve kompozisyonla ilgili bilgilerin teorik ve uygulamalı olarak verilmesi.

FLE 102 Birinci Yıl İngilizcesi II (4-0)4

Bu derste orta seviyede İngilizce bilgisi edindirme, okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerileri edindirme, şimdiki zaman, gelecek zaman, karşılaştırmalar, problemler ve öğüt alıp tavsiye verme, önerilerde bulunma, şimdiki zamanın ve geniş zamanın farklı kullanımları, kimi özel yapılar, sıfat ve zarflar yer almaktadır

İKİNCİ YIL

Üçüncü Yarıyıl

MAN 205 Yönetim Prensipleri (3-0)3

Bu ders, işletmecilik kavram ve çevresel faktörlerini, işletmelerin sosyal ve etik sorumlulukları, işletme yatırımları, işletme yönetimi, üretim yönetimi, pazarlama, insan kaynakları ve finansal kaynakların yönetimi konularına odaklanarak, öğrencilere öğretmeye ve onları işletme dünyasına hazırlamaya yöneliktir.

MAN 203 Muhasebenin İlkeleri (3-0)3

Muhasebeye giriş. Muhasebe bilgilerinin kullanım amaçları ve bu bilgileri kullananlar. Örgütlerin fonksiyonları ve muhasebe bilgi sistemi. Genel amaçlı finansal tablolar. İşletmelerin gerçekleştirdikleri finansal işlemlerin analiz edilmesi. Muhasebenin temel varsayımları, kavramları ve ilkeleri. Muhasebede işlemlerin kaydedilmesi, sınıflandırılması, özetlenmesi ve rapor haline getirilmesi süreci. Defter tutma ve çift taraflı kayıt esası. Finansal işlemlerin kaydedilmesi. Tekdüzen Hesap Planı ve Çerçevesi. Dönen varlıklar hesaplarının işleyişi (hazır değerler, menkul kıymetler, ticari alacaklar, diğer dönen varlıklar ve envanter işlemleri) incelenmektedir.,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programları ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programı ,hacettepe turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm otel işletmeciliği yüksek lisans ,istanbul üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,hacettepe üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,marmara üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,ege üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,anadolu üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksekokulu yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programları ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programı ,hacettepe turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm otel işletmeciliği yüksek lisans,özel ders,bitirme tezi

MAT 205 İstatistik I (3-0)3

Değişkenler, sıklık dağılımları ve grafikler; konum ölçüleri; değişim ölçüleri; çarpıklık ve basıklık; olasılığın temel kavramları: rasgele değişkenler, bağımsız olaylar, koşullu olasılık, Bayes kuramı; tek ve iki değişkenli dağılımlar: sık kullanılan bazı kesikli ve sürekli olasılık dağılımları, büyük sayılar yasası ve merkezi limit teoremi.

LAW 201 Hukuka Giriş (3-0)3

Bu ders, hukukun temel esaslarını öğretmeye ve öğrencileri diğer hukuk dallarına ilişkin derslere hazırlamaya yöneliktir.

HIS 201 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I (2-0)2

Devrim Kavramları, Türk Devrimini Hazırlayan Nedenler, Osmanlı Devleti, Kuruluşu, Yükselişi ve Çöküş Nedenleri, Osmanlı Devleti’nin Parçalanması, Kurtuluş Savaşı’nın Hazırlık Dönemi, Düzenli Ordunun Kurulması, Savaş ve Barış (Lozan).

FLE 201 İkinci Yıl İngilizcesi I (4-0)4

İşletmecilik alanı ile ilgili sözlük kelimelerini ve yapıları kapsatmaktır. Öğrencilere işletmecilik sektöründe kullanılan dil ile tanıştırmak ve işletmeciliği ilgilendiren makale veya yazıları okuyabilme ve anlayabilme yeteneklerini geliştirmektir.

TUR 201 Turizm İşletmeciliğine Giriş (3-0)3

Turizm endüstrisinde temel kavram ve yapılar, turizm endüstrisinin genel tanımı; bir sistem olarak turizm endüstrisi ve ilişkili olduğu unsurlarla birlikte incelenmesi; turizmin ekonomik, sosyo-kültürel ve çevresel etkileriyle ilgili örnek olay çalışmaları. Bölgesel çerçeve ve dünyanın belirli bölgelerinin kısa bir analizi yapılacaktır.

Dördüncü Yarıyıl

MAN 204 Finansal Muhasebe (3-0)3

Hesapların ayrıntılı incelenmesi; stok maliyetleme yöntemleri; amortisman muhasebesi; amortisman yöntemleri; menkul değerlere yönelik muhasebe işlemleri; tahvil, ihraç ve amortismanı; bilanço ve gelir tablosunun hazırlanması.

MAN 212 Pazarlama I (3-0)3

Bu derste pazarlamanın temel ilkeleri, pazarlama kavramlarına tarihsel bakış, tüketicilerin ve ulusal ve uluslararası piyasaların özellikleri, pazarlama karması, pazarlama kanalları, tutundurma (tanıtım), hedef piyasalar, ürün planlama gibi konular anlatılmakatadır.,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programları ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programı ,hacettepe turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm otel işletmeciliği yüksek lisans ,istanbul üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,hacettepe üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,marmara üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,ege üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,anadolu üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksekokulu yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programları ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programı ,hacettepe turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm otel işletmeciliği yüksek lisans,özel ders,bitirme tezi

MAT 208 İşletme Araştırma Yöntemleri (3-0)3

Rekabetçi bir ortamda yöneticilerin doğru kararlar alabilmeleri için bu dersin önemi vurgulandıktan sonra dersin temel konularını oluşturan problemin tanımlanması, araştırma teklifleri ve anket geliştirmesi, veri toplama yöntemleri, kalitatif ve kantitatif veri analizleri, rapor hazırlama ve sunma konuları incelenmektedir.

LAW 220 İşletme Hukuku (3-0)3

Ticarî işletme hukuku, şirket kavramı; ticaret şirketlerinin tasnifi; adi, kollektif, komandit, limited ve anonim şirketler; kıymetli evrak kavramı; Türk Ticaret Kanunu’nda düzenlenmiş kıymetli evrak türleri.

TUR 202 Ön Büro Yönetimi (3-0)3

Ön büro hizmetlerinin tüm konaklama hizmetlerinin başlangıç istasyonu olmasının önemi ve temel ilkeler, ön büro, arka büro hizmetlerinin eşgüdümü, geliştirme stratejiler, tahmin çalışmaları, misafirlerle ilişkiler ve ön büro işlemlerin aksatılmadan yürütülmesi üzerinde örnek olay çalışmaları.

HIS 202 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi II (2-0)2

Yeniden Düzenleme Dönemi (Türk Devrimi) Cumhuriyetle Girilen Dönem (Siyasal, Toplumsal, Askeri ve Ekonomik, Hukuksal, Kültürel, Tüm Değişiklikler). Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Dış Politikası (Yapılan Tüm Antlaşmalar ve Paktlar, Atatürk İlkeleri ve Atatürk’ün Dayandığı Bütünleyici İlkeler. Türk Devrimi’nin Ulusal ve Evrensel Değeri.

FLE 202 İkinci Yıl İngilizcesi II (4-0)4

Bu ders teknik alanlar ve rapor sunumunda öğrencilerin sözlü ve yazılı iletişim becerilerini önemli ölçüde geliştirmek için hazırlanmıştır.,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programları ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programı ,hacettepe turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm otel işletmeciliği yüksek lisans ,istanbul üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,hacettepe üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,marmara üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,ege üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,anadolu üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksekokulu yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programları ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programı ,hacettepe turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm otel işletmeciliği yüksek lisans,özel ders,bitirme tezi

ÜÇÜNCÜ YIL

Beşinci Yarıyıl

MAN 305 Örgütsel Davranış (3-0)3

Bireyin özellikleri, davranışları ve örgütlerde oynadığı roller; grup oluşumları ve davranışları; bireylere ilişkin öğrenme ve özendirme kuramları; liderlik yaklaşımları; bireysel ve grupsal karar alma yöntemleri; gücün kazanılması ve kullanılması; bireyler arası iletişim ve çatışma.

MAN 303 Pazarlama II (3-0)3

Bu derste fiyatlama yöntemleri, yeni mamul fiyatlandırma stratejileri, kişisel satışın pazarlamadaki yeri, reklâmın amaçları ve çeşitleri, başlıca dağıtım kanalları, doğrudan pazarlama, hizmet pazarlama, e-ticaret, pazarlama yönetimi ve uluslararası pazarlama gibi konular analatılmaktadır.

MAN 307 İşletme Finansmanı (3-0)3

Finansal analizlerin planlanması ve kontrol oranları analizi, proje planlaması ve finansal öngörü, sermaye bütçelemesi, kısa ve uzun vadeli kararlar, işletme sermayesi yönetiminin finansmanı, fonların elde edilmesi ve bunların firma içinde rakip varlıklar arasındaki dağılımına ilişkin finansal politikalar.

TUR 301 Yiyecek-İçecek Yönetimi (3-0)3

Yiyecek ve içecek endüstrisinin temelleri, yiyecek ve içecek kapsamında değişik türden hizmetlerin yönetimi, caféler, lokantalar, oda servisi ve kokteyl/banquette gibi aktivitelerin yönetimi, menü düzenleme ve yiyecek içecek servisinde planlama.,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programları ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programı ,hacettepe turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm otel işletmeciliği yüksek lisans ,istanbul üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,hacettepe üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,marmara üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,ege üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,anadolu üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksekokulu yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programları ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programı ,hacettepe turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm otel işletmeciliği yüksek lisans,özel ders,bitirme tezi

FL– 301 İkinci Yabancı Dil I (3-0)3

Eğitim süresince dört beceri geliştirilecektir (dinleme, konuşma, okuma ve yazma). Ayrıca dilbilgisi yapısı anlatılacak ve kelime haznesi oluşturulacaktır. Kendini ve başkalarını tanıtma, yön tarifleri, yol sorma ve rezervasyon bilgileri, kişi zamirleri-tekil şahıslar, cümle yapıları: düz cümle, soru cümlesi, emir cümlesi, tanım edatları (Artikel) tekil olarak yalın hal ve i-hali çekimi; cümle yapıları: onaylı soru cümlesi, soru kelimeli soru cümlesi, şimdiki zaman fiil çekimleri öğretilmektedir. fiil çekimleri öğretilmektedir.

Altıncı Yarıyıl

TUR 302 Kat Hizmetleri Yönetimi (3-0)3

Otellerde kat hizmetlerinin kapsam ve niteliği, departmanlar arası iletişim ve ekip çalışmasının kat hizmetlerine katkısı, önbüro ve satış ile teknik servis ile eşgüdüm ve örnek olay çalışmaları.

TUR 304 Turizm Çoğrafyası (3-0)3

Ülkedeki önemli destinasyonlar, bunlara ilişkin özellikler ve bölgesel coğrafi olanaklar, dünya çapında turizm trafiği ve coğrafyasının tanıtılması, turizm endüstrisi bağlamında coğrafyanın katkıları ve Türkiye coğrafyasının sağladığı önemli değerlerin tartışılması, örnek olay analizleri.

TUR 306 Turizm Mevzuatı (3-0)3

Temel sözleşmeler, idare hukuku, hükümet düzenlemeleri, turizm sektöründe ortaya çıkan yasal meseleler, turist/konuk ilişkileri gibi konular kapsanmaktadır.

FL– 302 İkinci Yabancı Dil II (3-0)3

Eğitim süresince dört beceri geliştirilecektir (dinleme, konuşma, okuma ve yazma). Ayrıca dilbilgisi yapısı anlatılacak ve kelime haznesi oluşturulacaktır.,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programları ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programı ,hacettepe turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm otel işletmeciliği yüksek lisans ,istanbul üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,hacettepe üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,marmara üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,ege üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,anadolu üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksekokulu yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programları ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programı ,hacettepe turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm otel işletmeciliği yüksek lisans,özel ders,bitirme tezi

DÖRDÜNCÜ YIL

Yedinci Yarıyıl

MAN 401 İnsan Kaynakları Yönetimi (3-0)3

Karmaşık örgütlerde insan kaynakları yönetimi; personel seçimi ve alımı; iş başında eğitim ve insan kaynaklarını geliştirerek personelin etkinliğini ve verimliliğini artırmak; performans değerleme, ödüllendirme; motivasyon ve iletişim; çalışanların morali ve üretkenliği; işçi-yönetim ilişkileri, insiyatif ve güvenlik; şikayetler ve düzeltici disiplin uygulamaları.

TUR 401 Konaklama İşletmelerinin Yönetimi (3-0)3

Hizmet işletmeleri olarak konaklama işletmelerinin özellikleri ve yönetim ilkelerinin uygulanmasında diğer işletmelerden farklılıklar ortaya koyuılmaya çalışılacaktır.

TUR 403 Seyahet Ac. ve Tur Operatörlüğü (3-0)3

Bu ders seyahatin tarihine, seyahat şirketlerinin turizmdeki rolüne, Türkiye’deki seyahat şirketlerinin büyüklük, mülkiyet ve personel gibi özellikleri ile seyahat örgütlerinin farklı tipleri, operasyon paketleri, seyahat hizmetlerinin programlanması ve maliyetlerinin hesaplanması konularına odaklanmaktadır.

FL– 401 İkinci Yabancı Dil I (3-0)3

Eğitim süresince dört beceri geliştirilecektir (dinleme, konuşma, okuma ve yazma). Ayrıca dilbilgisi yapısı anlatılacak ve kelime haznesi oluşturulacaktır.

Sekizinci Yarıyıl

TUR 402 Turizm Araştırma Projesi (3-0)3

Ders anlatımları, atölye çalışmaları aracılığıyla araştırma yaklaşımları, teknikleri ve konularının verilmesi ve nihayet bir grubun üyesi olarak araştırmayı gerçekleştirme. Bu ders, öğrencileri ikincil kaynaklarla tanıştırmakta ve araştırma bağlamında bu kaynakların etkili kullanımını öğretmektedir. Öğrenciler, araştırmada birincil kaynak oluşturma ve bunun analizi ile sonuca ulaşma, resmi bir rapor hazırlama ve turizm sektörünün eleştirel düşünceye sahip üyelerinden oluşan bir izleyici grubu önünde sunum yapma konularında deneyim kazanacaklar.

TUR 404 İşbaşında Eğitim (0-12)6

Sekizinci yarıyılda ilgili alanlarda minimum 100 saatlik uygulama yapılması.

FL– 402 İkinci Yabancı Dil II (3-0)3

Eğitim süresince dört beceri geliştirilecektir (dinleme, konuşma, okuma ve yazma). Ayrıca dilbilgisi yapısı anlatılacak ve kelime haznesi oluşturulacaktır.,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programları ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programı ,hacettepe turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm otel işletmeciliği yüksek lisans ,istanbul üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,hacettepe üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,marmara üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,ege üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,anadolu üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksekokulu yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programları ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programı ,hacettepe turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm otel işletmeciliği yüksek lisans,özel ders,bitirme tezi

SEÇMELİ DERSLER

MAN 309 Halkla İlişkiler Yönetimi (3-0)3

Bu dersin amacı; bir yönetişim ve iletişim aracı olarak Halkla İlişkilerin teori ve uygulamalarını tanıtmaktır. Bu çerçevede; Halkla İlişkiler ve pazarlama ilişkisi, işletme çalışanları ve çevresi ile iletişim, kamuoyu ile ilişkiler, Bacınla ilişkiler, güncel olaylar, lobi çalışmaları, toplumla ilişkiler, tüketici ilişkileri ve iletişim krizleri konuları incelenmektedir.

MAN 320 Pazarlama Araştırması (3-0)3

Bir firmada pazarlama araştırmasının rolü ve süreçleri ve bir araştırma programının geliştirilmesi; pazarlama araştırması problemlerinin tanımlanması, araştırma tasarlama planı, veri toplama ve analizi, sonuçların ve bulguların rapor edilmesi; araştırma ağırlıklı pazarlama stratejisinin geliştirilmesi.

MAN 403 Uluslararası Pazarlama (3-0)3

Uluslararası pazarlamanın özüne yönelik analiz; uluslararası pazarlamanın zaman içinde gelişimi, ürün geliştirme ve politikaları; dağıtım; uluslararası pazarlamada çağdaş konular, dünya pazarlarındaki fırsatlar: belirleyici özellikler, strateji seçenekleri ve ortaya çıkan eğilimler; çevresel farklılıklar bağlamında pazarlama düşüncesi ve işleyişinde ortaya çıkan değişik düzenlemeler; Türk teşebbüslerinin uluslararası pazarlarda karşılaştıkları sosyal, kültürel, siyasi ve ekonomik sorunlar.

MAN 415 Uluslararası İşletme (3-0)3

Stratejik yönetimi anlama ve uluslararası yatırım, uluslararası ticaret ve uluslararası ödeme alanlarında yönetici perspektifine giriş, stratejik meselelerin teşhisi ve analizi, iş hedeflerinin kurulması, stratejilerin formülize edilmesi, stratejilerin işlenmesi ve yorumlanmasındaki problemler, strateji kontrollerinin incelenmesi, yerel ticaretin çokuluslu birliklerin ürün ihracatlarıyla karşılaştırılması.

MAN 432 Satış Yönetimi (3-0)3

Satış yönetimi kavram ve tekniklerinin incelenmesi; alıcı-satıcı etkileşimi; satış eyleminin doğası; pazarlama karmasında kişisel satış; pazar ve satış potansiyeli ölçümü; satış tahmin teknikleri, satış bölgeleri; satışçıların işe alımı, seçimi, eğitimi, ücretlendirme, güdüleme, denetleme ve değerlendirilmesi; satış bütçelemesi ve maliyet denetleme çözümlemesi; satış örgütü; örnek olay çalışmaları; pratik uygulamalarda kişi ve/veya grup projeleri.,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programları ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programı ,hacettepe turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm otel işletmeciliği yüksek lisans ,istanbul üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,hacettepe üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,marmara üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,ege üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,anadolu üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksekokulu yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programları ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programı ,hacettepe turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm otel işletmeciliği yüksek lisans,özel ders,bitirme tezi

Turizm Ekonomisi (3-0)3

Bu derste mikro ve makro yaklaşımlarla turizm endüstrisinin ekonomik sistemlerdeki yeri ve önemi, ekonomik bağlamda katma değerli hizmetlerin turizme uyarlanması ile işsizliğin azaltılması, yatak kapasitesi ve turizmin geliştirilmesi arasında ilişkilerin ekonomik analizi gibi konular ele alınacaktır.

Hizmet Pazarlaması (3 -0)3

Hizmet sektöründe pazarlama dersi, bu sektörde başarılı olmak için öğrencilerin gerekli konsept ve becerileri geliştirmesi amaçlı düzenlenmiş bir derstir. Hizmet pazarlaması dersi, müşteri ve servis elemanı arasındaki karşılıklı etkileşimi ve ilişkiyi baz alarak hem hızla gelişen kişiye özel servislerin hem de iş adamlarına yönelik servisin bunlara bağlı incelemesini yapar.

Satınalma ve Maliyet Muhasebesi (3 -0)3

Satınalma ve tedarik yöntemlerinde temel kavram ve ilkeler, otel ve restoran gibi işletmelerde satınalma ve tedarik sistemlerinin model olarak analizi ve maliyet muhasebesi gibi konular anlatılmaktadır.

Fuar Yönetimi (3-0)3

Bu ders, öğrencilerin, planlama öncesi, bütçe hazırlama, reklam ve7veya halkla ilişkileri, sergi düzeni, fuar kayıt, stand oluşturma, görsel-işitsel dekor programlama konularının özellikle vurgulandığı fuar geliştirme konusuna aşina olmaları için tasarlanmıştır.,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programları ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programı ,hacettepe turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm otel işletmeciliği yüksek lisans ,istanbul üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,hacettepe üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,marmara üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,ege üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,anadolu üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksekokulu yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programları ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programı ,hacettepe turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm otel işletmeciliği yüksek lisans,özel ders,bitirme tezi

Turizm Sosyolojisi (3-0)3

Turizm sektörünün sosyolojik boyutlarıyla ele alınması, turist-yerel halk ilişkilerini ve farklı kültürlerin turizm açısından toplumsal eğilimlerinin incelenmesi

Turizmde Güncel Konular (3-0)3

Turizmde endüstrisindeki gelişmeler, AB doğrultusunda değişimler, örnek olay çalışmaları.

Rekrasyon ve Animasyon Yönetimi (3 -0)3

Bu derste, bireyin tek başına ve grup halinde dinlenme ihtiyaçlarının ortaya konması ve bu ihtiyaçların karşılanmasında sunulacak hizmetlerin tartışılması, dinlenme tesislerinin standart ve kalitesi, temizliği ve güvenliği, dinlenme programlarının seçimi ve yürütülmesi, dinlenme ürün paket programlarının müşteri temelli olarak düzenlenmesi ve yürütülmesi, anismasyon programlarının hazırlanması ve yönetimi gibi konular anlatılmaktadır.

Toplam Kalite ve Hizmet Kalitesi (3 -0)3

Bu derste konaklama işletmelerinde toplam kalite yönetimi, örgütsel yeniden yapılanma süreci, kalite hedeflerinin anlamı ve uygulaması, konaklama endüstrisinde kalite geliştirilmesi gibi konular anlatılmaktadır.

Konaklama Endüstrisinde Satınalma (3-0)3

Satınalma ve tedarik yöntemlerinde temel kavram ve ilkeler, otel ve restoran gibi işletmelerde satınalma ve tedarik sistemlerinin model olarak analizi ve örnek olay çalışmaları.,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programları ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programı ,hacettepe turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm otel işletmeciliği yüksek lisans ,istanbul üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,hacettepe üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,marmara üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,ege üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,anadolu üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksekokulu yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programları ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programı ,hacettepe turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm otel işletmeciliği yüksek lisans,özel ders,bitirme tezi

Turizmde Kişilerarası İletişim (3 -0)3

Turizm çevrelerinden örnek olaylara odaklanarak, modern iletişim kuramının kapsamlı ele alınması. Etkileşimli iletişim modeli, sözlü ve sözsüz iletişimin temelleri, dinleme, kişilerarası/ kültürlerararası iletişim, küçük grup/örgütsel/kamu iletişimi.

Turizmde Girişimcilik (3 -0)3

Ekonomi dünyasının ana kuvvetlerinden biri olarak girişimci işletmeciliğin önemi. Gerçek dünyada öğrencilerin nasıl etkili girişimci olunacağını anlayabilmeleri için önceden pazarlama ve yönetim derslerinde öğrendikleri bilgilerin pekiştirilmesi. Internet araştırması, laboratuar çalışması, ders kitabı eşliğinde işbirliğine dayanan çalışmadan oluşan bir kombinasyonla öğrenciler kendi iş planlarını, pazarlama stratejisini oluşturacaklar bir proje hazırlayıp sunum yapacaklardır.

Kongre ve Toplantı Yönetimi (3 -0)3

Bu ders; kongre ve toplantıların planlanması ve pazarlanmasını irdeler. Öğrencilerin özel olayları planlama ve yerine getirmelerinde pratik yaptırır. Kongreleri, ticari etkinlikleri ve fuarları organize etmeye, düzenlemeye ve yürütmeye odaklanmış bir ders.

Turizm Sektöründe Stratejik Yönetim (3-0)3

Öğrencilerin turizm sektöründe strateji kavramını öğrenmeleri ve değerlerin genel analizi, maliyet azaltma teknikleri.Planlama türlerinin, uzmanlıkların ve denetimin genel incelemesi; Talebin anlamı; Turizm işletmelerinde karar alma bilgi sistemleri; Pazarlamada hizmet kavramı; Maliyet; Turizm stratejileri; Stratejik

Turizm Bilişim Sistemleri (3 -0)3

Bu derste turizm endüstrisinde bilgi toplama, değerlendirme, arşivleme ve analizleri için bilişim sistemlerinin kullanımı ve bilgi işletim sistemlerinin kullanılması gibi konular anlatılmaktadır.

Turizm İşletmeleri Yatırımcılığı (3 -0)3

Turizm işletmeleri yatırımcılığındaki ilk ve en önemli aşama olan fizibilite çalışmalarını içerir. Bu çalışmalarda, kurulacak olan işletme için, kuruluş yeri analizi (çevre analizi), arz analizi, talep analizi, pazar analizi, finansal analiz, tahmini gelir ve gider tabloları ayrıntılı olarak ele alınır.

Turizm Politikası ve Planlaması (3-0)3

Turizm politikasının geliştirilmesinde devletin rolü, özel sektör devlet işbirliği ile turizm politikalarının geliştirilmesi, planlama sürecinin sosyal, kültürel, ekonomik ve çevresel şartlara göre geliştirilmesi ve örnek olaylarla bu sürecin açıklanması.,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programları ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programı ,hacettepe turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm otel işletmeciliği yüksek lisans ,istanbul üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,hacettepe üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,marmara üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,ege üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,anadolu üniversitesi turizm ve otel işletmeciliği yüksekokulu yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programları ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans programı ,hacettepe turizm ve otel işletmeciliği yüksek lisans ,turizm otel işletmeciliği yüksek lisans,özel ders,bitirme tezi

Yanıt yok

Bir yanıt yazın

Tez Ödev Talep Formu

Son Faaliyetler
Şubat 2025
P S Ç P C C P
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728