Tez Hazırlama Kuralları

Bu Çalışma, Geç Tunç Çağı Ve Erken Demir Çağı’nda, Çukurova İle Kıbrıs Arasındaki Seramik İlişkileri İle İlgilidir.
Geç Tunç Çağı’nda Göksu Vadisi’nde Yer Alan Kilise Tepe, Birçok Parlak Kırmızı Çark Yapımı Mal Vermiştir. Çukurova’da Bu Malların Oranı Oldukça Azdır, Sadece Yumuktepe, Gözlükule, Kinet Höyük Ve Soloi Pompeiopolis’te Birkaç Parça Bulunmuştur. Bu Mal Grubu Kıbrıs’ın Hemen Her Yerinden Oldukça Çok Sayıda Ele Geçmiştir. Parlak Kırmızı Çark Yapımı Mal Grubunun Ana Formları İğ Biçimli Şişeler, Kol Biçimli Kaplar, Matara Biçimli Şişeler, Mercimek Gövdeli Matara Biçimli Şişeler, Çömlekler, Testiler Ve Geniş Çanaklardır. Karakteristik Tipleri, Mısır, Filistin, Suriye, Anadolu Ve Kıbrıs Gibi Geniş Bir Alanda Bulunmuşlardır. Bu Mal Grubunun Kaynağı Uzun Süredir Tartışmalıdır.
Geç Tunç Çağı’nda Çukurova’da Kıbrıs Seramiği, Temel Olarak, Beyaz Astarlı II’lerle Temsil Edilirler. Halka Dipliler, Beyaz Tıraşlılar, Tek Renk Ve Çift Renk Mallar Nadirdir. Kıbrıs Seramiği Yumuktepe, Gözlükule, Soloi – Pompeiopolis Ve Kinet Höyük’de Bulunmuştur. Geç Tunç Çağ’da Kilise Tepe’de Kıbrıs Seramiği Yoktur.
Erken Demir Çağı’nda, Çukurova’da Kıbrıs Seramiği, Temel Olarak, Kilikia Boyalıları Ve Kıbrıs Tipinde Kilikia Boyalıları İle Temsil Edilirler

Tez Ödev Talep Formu

Son Faaliyetler
Şubat 2025
P S Ç P C C P
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728