Türk Dış Politikası Tezi

 kamu yönetimi,                siyaset bilimi,                Avrupa Birliği İlişkileri,                Uluslararası İktisat,                 Türk Dış Politikası,                 Yönetim Bilimi,                 İnsan Hakları ve Demokrasi,                 güç kompanzasyonu,                dış mimari örnekleri,                 kentsel tasarim,                büyük konut projeleri,                ekonomik konut projeleri,                 konut mimari projeleri,                 iç mimar çalışmaları,                 iç mimari projeler,                 mimari konut projeleri,                 mimar projeleri,                 mımarı projeler,                 mimarlık projeleri,                iç mimar projeleri,

Karadeniz kıyılarına vuran esrarengiz variller; sularımızda bekleşen çöp gemileri; kıyıları kaplayan plastik şişeleri; hormonlu etler; Çernobil; Ankara’nın havası; erozyonla her yıl denize taşınan Anadolu’nun değerli toprakları; Afrika’nın çölleşmesiyle ilgili olarak ortaya çıkan kıtlıklar; İzmit ve Gemlik Körfezlerinin sanayi atıklarıyla boğulması; İskandinavya güllerinin asit yağmurundan ölümü; kıyılarımızın yapılaşması; Hindistan’ın Bhopal Kentinde patlayan tarım ilacı fabrikasından 250 kişinin ölümü; Independenta tankerinin patlayıp Marmara’ya petrol dökmesi; pek çok İç ve Doğu Anadolu şehrinin hava ve su kalitesi sorunu; şehirlerdeki yeşil alanların, bu arada Boğaziçi’ndeki yeşil tepelerin yağma dilmesi; şehir çöpleri ve kanalizasyon suları sorunu; kanser yapıcı ışınları süzen ozon tabakasının incelenmesi; atmosferdeki karbondioksit gazı artışının getirmekte olduğu iklim değişikliği; DDT gibi tarım ilaçlarının ortaya çıkardığı dünya çapındaki zehirleme olayı… (Kışlalıoğlu Berkes. 1991, s.11) ve buna benzer olayları son yıllarda oldukça fazla duymaktayız. Genel anlamda, “çevre sorunları” olarak nitelenen bu olayların sonucunda konu son yılların en çok konuşulan konularından biri olmuştur. Bu kadar çok konuşulması “acaba korkunç bir gelecek mi karşı karşıyayız?” sorusunu akla sıkça getirmektedir. Aslında insanoğlunun korkunç bir gelecekle karşı karşıya olmasına rağmen tehlikeli bir gidişe sahip olduğu bir gerçektir. Bu nedenle konunun kaynağına inilip niteliğinin belirlenmesine ve alınabilecek tedbirlerin araştırılması gerekmektedir.
İnsanoğlu ilk insandan bu yana doğaya olmaya çalışmış, bu uğraşı içerisinde ise her zaman için önemli bazı sorunlarla karşı karşıya kalmıştır. Bu ya çok önemli bir hastalık ya büyük bir doğal afet ya da büyük bir savaş (özellikle insanları kendi ihtirasları uğruna savaşa sürükleyen diktatörler sebebiyle) olmuştur.

Tez Ödev Talep Formu

Son Faaliyetler
Aralık 2024
P S Ç P C C P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031