Adobe After Effects ve Özel Efekt eğitimi

autocad eğitimi,
3d modelleme,
max kursu,
3d animasyon,
3d eğitimi,
autocad dersleri,
3d max ders,
max dersleri,
3d max eğitimi,
3d max kursları,
3ds max kursu,
3d max dersler,
3ds max dersi,
3d max kursu,
3d max dersleri,

 

 

 

 

Kısa bir başlangıç dersi bu.

After Effects CS3 Expressions, javascript 1.2 tabanlı kodların, verilecek hareketler ya da özel efektler için kullanılmasını sağlar. Bu konuda ne yazık ki hiç Türkçe kaynak yok. Umulan odur ki MMistanbul bu konuda geniş bir Türkçe içerik sağlayabilsin.

Öncelikle, herhangi bir imajı alıp Adobe Photoshop CS3’de güzelce kroplayalım, yani sadece nesne kalsın, zemin ve boşluklar transparan olsunlar. Daha sonra, png formatında farklı kaydedelim ve after effects içerisine atalım. Arka plana bir solid açarak, solid’e ramp efektini verelim.

Şu şekilde olmalı:

MMİstanbul

Daha sonra baykuş’un olduğu layer’ı açıp, opacity seçeneğini bulalım. Opacity seçeneğinin yanındaki küçük saat gibi nesneye, alt + sağ fare tuşu ile tıklayalım. Yan tarafta yeni bir bölüm açılacaktır.

Şu şekilde olmalı:

MMİstanbul

Buraya yazacağımız değerler, açtığımız alt katman opacity olduğu için, opacity’yi etkileyecektir. Bu kısma,

Time*(100)

Kodunu girelim ve küçük enter tuşuna basalım. Daha sonra kompozisyonumuzu oynatalım. Her şey doğru yapılmışsa, baykuşumuz bir anda yok olacak, sonradan belirecektir. İşte After Effects CS3 Expressions’ın en büyük güzelliği buradadır. Bu işlemi yapmak için 4 tane keyframe kullanıp hatalı bir işlem yapmak yerine, yazılacak küçücük bir kodla bir işlem halledilebilir.

Daha sonra Baykuş imajının scale özelliğini açalım ve yine alt + sağ fare tuşu ile expressions yazacağımız bölüme girelim, oraya da:

wiggle (.2, 50)

kodunu girip oynatalım. Baykuş bu sefer karanlıktan belirip hareket etmeye başlayacaktır. Bunlar, henüz başlangıç kodlarıdır. After Effects’in en zor yanlarından birisi de bu kodları doğru biçimde kullanmaktır. Zaman ve emek konusunda son derece tasarruf sağlayan, makineniz mac platformunda bir iş makinesi değilse, makinenizi kasmayacak özelliklerdendir.

Diyelim ki baykuş’a scale yönünde verdiğimiz hareket, eş zamanlı (senkronize) olarak rotation için de geçerli olsun. Burada yapacağımız şey, pick whip özelliği ile, uygulanacak efekt üzerine sürüklemek, hepsi bu. Şu şekilde olmalı:

MMİstanbul

Şimdi, baykuşun bütün özelliklerini restleyelim, daha sonra position kısmına şu kodu girelim ve izleyelim:

veloc = 35; amplitude = 30; decay = 1.0; y = amplitude*Math.cos(veloc*time)/Math.exp(decay*time); value + [0,y]

Yanıt yok

Bir yanıt yazın

Tez Ödev Talep Formu

Son Faaliyetler
Kasım 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930